Doświadczenia

Podziel się z innymi pomysłami na ciekawe doświadczenia!

Doświadczenia

Postautor: Grzegorz Mazurowski » 02 gru 2014, 10:29

W tym dziale rozmawiać będziemy o nowych i starych scenariuszach, a także o wynikach naszych doświadczeń. Co się udaje, co jest trudne, jak zmodyfikować znany wszystkim scenariusz by wyszło coś nowego. I czy ten sam scenariusz wychodzi wszystkim tak samo. Podzielmy się wiedzą, doświadczeniem, wrażeniami.
Grzegorz Mazurowski
Trener KMO
ADMIN
Awatar użytkownika
Grzegorz Mazurowski

Re: Doświadczenia

Postautor: brodo » 02 gru 2014, 20:53

Ja po raz kolejny przerabiałam ostatnio scenariusze do biotechnologii.
Za pierwszym razem robiąc piwo imbirowe uzylismy drożdży winnych zamiast Piwowarskich. I wyszła masakra. Te drożdże nie były dołączone do zestawu. Na allegro są różne drożdże piwne ale nie wiadomo jakie kupić bo tam są różne temperatury, procesy. Ja prosty fizyk się lekko zgubiłam.
Ostatnio zaczęłam przeglądać net w poszukiwaniu innych źródeł drożdży i odkryłam że drożdże piwowarskie można kupić w aptece. Od razu pobiegłam do najbliższej (wcześniej zadzwoniłam spytać czy mają). Zrobiliśmy piwo na kmo. Moje jest ok, tylko za dużo imbiru i za mało cytryn dałam. Jest za ostre. Idealne na problemy z gardłem ;-). Aż ciekawa jestem jak klubowiczom wyszło, jutro sprawdzę. Bo swoje zabrałam do domu.
Awatar użytkownika
brodo

Wróć do Scenariusze, eksperymenty, doświadczenia